Cezayir Ticari Vize
Cezayir ticari vize için gerekli evraklar, başvuruda bulunulacak diğer vize türü evraklarının çeşitliliği gibi, vize merkezi tarafından kendi içerisinde de ilave evrak talebi doğurabilecek bir vize çeşididir. Zira Cezayir ülkesine yapılabilecek olan ticari seyahatler çok fazla çeşit içermektedir. Tüm dünya devletlerinde olduğu gibi Cezayir devleti de, yapılacak olan bu seyahatinin kapsamının net bir şekilde belirlenmesini istemektedir. Bu amaçla Cezayir Dışişleri Bakanlığı da, ülkesi içerisinde yapılacak seyahatin kapsamına dair gerekli evrakların desteklenmesi ne yönelik girişimlerde bulunmuştur.
Cezayir ticari vize başvurularında, Cezayir ülke sınırları içerisinde yapılması planlanan ticari seyahatin bu noktada öncelikle evraklarla desteklenmesi çok önem arz etmektedir. Hemen hemen tüm vize türlerinde başvuruda istenen evraklara ilave olarak, girişilecek olan ticari faaliyete dair somut delil ve belgelerin sunulması da zorunludur. Cezayir Vizem Hazır.
Cezayir ticari vize başvuruları için hazırlanan vize evrak dosyasında, Cezayir içerisinde faaliyet gösteren yerli ya da yabancı firmaya dair vize başvurusunda talep edilen şirket evrakları, dosyadaki yerini almalıdır. Ayrıca şirketin faaliyet beyanı ile anlaşılan kurumdan alınan davetiye gibi detaylar da dosya arasında bulunan evrak zincirindendir.
Cezayir Ticari Vizesi Evrak Dosyası
Ülkemizde yaşıyan Türk yurttaşların, Cezayir ile alakalı herhangi bir vize başvurusu gibi Cezayir ticari vizesi için de, ya Cezayir Ankara Büyükelçiliği ya da Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu vize merkezi başvuru merciidir. Cezayir ticari vizesi için diğer tüm vizelerde olduğu gibi mutlak surette başvurucunun pasaportu olması gerekmektedir. Cezayir ticari vizesi için gerekli evrakların en başında bulunan pasaport, yeni olmak zorundadır.
Başvurucunun pasaportu güncel olmalı, aynı zamanda son on seneden daha eski olmamalıdır. Vize başvuru merkezi, özellikle pasaport ile alakalı olarak, vize işlemlerinin işlenebilmesi için en az iki sayfasının boş olmasını talep etmektedir. Şayet Türk başvurucunun pasaportu bordo renkte umumi olan bir pasaport ise her halukarda vize başvurusunda bulunmak ve ilgili evrakları tamamlamak zorundadır.
Türk başvurucu, eğer gri renkte hizmet olarak adlandırılan pasaporta yahut ta yeşil renkli olan hususi pasaporta sahip ise, her tür vize işleminde olduğu gibi Cezayir ticari vizesi işlemlerinden de muaftır. Bu pasaportlulara, Cezayir Dışişleri Bakanlığı tarafından özel muamele yapılmaktadır. Vizeden muaf olan bu pasaport sahibi Türk yurttaşlar, Cezayir ülkesine istedikleri zaman gidip dönebilme ayrıcalığına sahiptirler. Aynı zamanda Cezayir içerisinde de, üç aya kadarlık bir sürede, ikamet etme özgürlüğü de verilmektedir.
Başvurucu Türk yurttaşın pasaportu, yıpranmamış olmalıdır. Vize başvurusunda kullanılacak olan biyometrik vesikalık fotoğraftan çok farklı görünmeyen, güncel bir fotoğrafı olması da istenmektedir. Vize işlem merkezinin, vizeyi basacak kadar yeterli sayfası da bulunmalıdır. Ayrıyeten de, pasaportun Cezayir ticari vizesi için planlanan seyahatin dönüşü itibari ile de, en az altı aylık geçerliliğinin de bulunması, özellikle dikkat edilecek bir konudur.
Cezayir Devleti, özellikle Cezayir tizi ticari vize başvurularında, İngilizce olarak yazılması koşuluyla, vize talep dilekçesi istemektedir. Seyahatin, ticari amaçlı olmasından ötürü bunun kanıtlanması başvurudan talep edilmektedir. Dilekçe ayrıntılarında yapılması planlanan seyahatin amacı bilgisi ile ziyaret edilecek olan yerlerin bilgisi de yer almalıdır. Ayrıca, bu ticaret esnasında yapılacak olan iş ve iş anlaşmaları da detaylı bir şekilde yazılmalıdır.
Cezayir’de çalışılacak kurumun bilgisi de, dilekçede belirtilmelidir. Son olarak dilekçe içerisinde, dilekçe ile aynı zamanda bildirilen bilgileri destekleyen resmi evraklar da, yer almak zorundadır. Yazılacak olan bu vize talep dilekçesi, işverenler yahut ta ortak çalışılacak olan kuruma ya da kuruluşa dair kaşe ile yönetici yahut da işletme sahibinin imzası da bulunması önemlidir. Dilekçe ile birlikte ayrıca, başvurucunun gelir durumunu gösteren belge ile maddi durumu ve maaşını gösteren evraklarda yer almak zorundadır.