Afyon Cezayir Turist Vizesi 0 532 417 90 00
Afyon Cezayir Turist Vizesi işlemleri yapan Cezayir Vizem Hazır ‘ı arayıp Cezayir turistik vize işlemlerinizi çok hızlı ve pratik yaptırabilirsiniz. Cezayir turistik vize, bir ülkenin tarihi ve kültür değerlerini görmek amaçlı bir seyahat için alınması gereken vize çeşididir. Afrika kıtasının en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi olan Cezayir, ülkesindeki kültürel ve tarihi dokuyu görmek isteyenler için vize talep etmektedir. Dünya üzerindeki bütün ülkelerin uyguladığı gibi, ülkesine giriş ve çıkışlarda Cezayir hükumeti de Vize uygulaması yapmaktadır. Ülkeye giriş ve çıkışlardaki amaç, vizenin çeşitliliğini oluşturmaktadır.
Cezayir turist vizesi, sadece Cezayir’deki tarihi ve kültürel dokuyu görmek, aynı zamanda yeni bir ülke ve yeni insanlar tanımak maksadıyla geçici olarak ikamet edilmek için alınan vizedir. Bir nevi tatil de edinilebilir. Cezayir topraklarını gezmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da, Vize uygulamasına tabidir. Ancak vatandaşlar arasında vize uygulamasından muaf olanlarda bulunmaktadır.
Cezayir Turistik Vize Uygulamasından Muaf Olanlar
Cezayir’e turistik amaçla gezi yapmak isteyen vatandaşlar arasında, vize işlemlerinden muaf olanlar bulunmaktadır. Cezayir Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki iyi ilişkiler, 2019 Aralık ayı itibariyle pekiştirilmişti. Bu tarihte iki ülke arasında alınan karar ile bazı yaş gruplarına vize muafiyeti getirilmiştir. On beş yaşından küçük ve atmış beş yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Turistik amaç ile Cezayir ülkesine gitmek isterlerse, herhangi bir vize işlemine tabii tutulmamaktadırlar.
Bu yaş grubunda olan vatandaşlar, pasaportlarıyla doğrudan Cezayir’e gidebilmektedirler. Bu vatandaşların seyahat planı ve amacı, turistik maksatlı olmak zorundadır. Cezayir’in kültürel ve tarihi dokusunu rahatlıkla görebilecek, aynı zamanda yeni insanlar ve yeni bir kültürle tanışabileceklerdir. Bu yaş gurubu, evraksız vize işlemeleri zincirine aittir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrıca vizeden muaf olan bir gurup daha vardır.
Cezayir turistik vize başta olmak üzere tüm vize uygulamalarından muaf olan gurubu, pasaportları belirlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir bireyin şayet umuma mahsus olan bordo renkte pasaportu varsa, her halükarda vize uygulamasına tabi bulunmaktadır. Ancak diplomatik özellikte ve siyah renkte pasaportu olanlar, vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar. Herhangi bir işlem yapmadan ve yaptırmadan doğrudan Cezayir’e gidebilme özgürlüğüne sahiptirler.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında, yeşil renkte hususi pasaporta sahip olanlar ile gri renkli hizmet pasaportu olanlar, Cezayir turistik vize işlemleri uygulanması başta olmak üzere, tüm vize işlem türlerinden muaftırlar. Herhangi bir vize merkezine uğramaksızın ve herhangi bir vize işlemi uygulatmaksızın, bu pasaport sahipleri doğrudan Cezayir’e gidebileceklerdir. Cezayir’e giriş ve çıkışlarında bu pasaport sahiplerinden vize sorulmaz.
Cezayir Vize işlemlerinden muaf tutulan pasaport sahipleri, pasaportlarının geçerlilikleri süresi dahilinde, istedikleri bir zaman diliminde Cezayir’e gidebilirler. Ayrıca Cezayir içerisinde de ikamet ede bilirler. Yalnız ikamet süreleri üç ay ile sınırlı olmak zorundadır. Zira bu pasaport çeşitleri ile alakalı olarak uygulama böyledir. Üç aydan daha fazla bir sürede Cezayir içerisinde kalmak isteyenler, ya ülkeden çıkış yapmak yahut da vize merkezinden vize talep etmek zorundadırlar.
Cezayir Turistik Vizesi Evrak Silsilesi
Cezayir turistik vizesi almak isteyen vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Cezayir hükumetini temsil eden, Cezayir Ankara Büyükelçiliği yahut ta Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu vize merkezlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Vize merkezlerinden istenen evrakları tam manasıyla öğrenmelidirler. Durumlarına göre ilave evrak talebi olup olmadığı bilgisini verecek ve en doğru adres orasıdır. Cezayir turistik vize evrak silsilesi arasında;
1. Vize başvuru randevusu alma,
2. Vize başvuru formunun doldurulması,
3. Davetiye,
4. Vize talep dilekçesi verme,
5. Vatandaşlık kimlik kart fotokopisi,
6. İki adet biyometrik vesikalık fotoğraf,
7. Seyahat için rezervasyon belgeleri,
8. Vukuatlı tam aile nüfus kayıt örneği,
9. Pasaport,
10. Konaklama rezervasyon belgeleri,
11. Banka hesap dökümü,
12. Otuz bin avroluk teminatlı seyahat sağlık sigortası,
13. Vize ücretinin ödendiğini gösteren hesap belgesi, gibi evraklar bulunmaktadır.